Вишня
Cherry
Подрод растений рода Слива (Prunus) семейства Розовые (Rosaceae) родом из Северного полушария.

Плод (костянка) гладкий, без налёта. Листья в почкосложении сложенные вдоль.

Цветки расположены зонтиками, заключающими по несколько цветков. Развиваются одновременно с листьями или ранее. Цветки обычно имеют пять лепестков, но часто встречаются экземпляры с шестью.

Плоды вишни имеют кисло-сладкий вкус. В плодах вишни содержатся органические кислоты (лимонная кислота, яблочная кислота, янтарная кислота, салициловая кислота), микроэлементы (медь, железо, цинк, йод, марганец, хром, фтор, молибден, бор, ванадий, кобальт, никель, рубидий), макроэлементы (калий, кальций, фосфор, магний), а также пектиновые вещества, сахара, витамины А, С, Е, В1, В2, РР, фолиевая кислота.
Prunus subg. Cerasus is a subgenus of Prunus, characterised by having the flowers in small corymbs of several together (not singly, nor in racemes), and by having smooth fruit with only a weak groove along one side, or no groove.

The subgenus is native to the temperate regions of the Northern Hemisphere, with two species in America, three in Europe, and the remainder in Asia.

Other cherry fruits are born on racemes and called bird cherries. The fruit (drupe) is smooth, without plaque. The leaves are folded along the bud. The flowers are arranged like umbrellas, with several flowers developing with leaves or earlier. Flowers usually have five petals, but six are often found.

The fruits have a sweet and sour taste. Cherry fruits contain organic acids, as well as pectin, sugars, vitamins A, C, E, B1, B2, PP, folic acid.
Made on
Tilda